Membrii ANBR sunt cei mai importanti producatori din industria bauturilor racoritoare care produc si importa peste 90% din totalul bauturilor racoritoare consumate in Romania, precum si operatori din industrii conexe (furnizori de arome, ambalaje, cercetare de piata):
Aderarea la asociatie
Poate deveni membru al Asociatiei Nationale pentru Bauturi Racoritoare orice persoana juridica cu sediul in Romania sau in strainatate activand in domeniul productiei si distributiei de bauturi racoritoare care este de acord cu Statului Asociatiei.
Categoriile de membri sunt:
  • Membri cu drepturi depline – primesc aceasta calitate exclusiv persoanele juridice romane si straine, activand in domeniul productiei si distributiei de bauturi racoritoare;
  • Membri cu drepturi restranse – primesc aceasta calitate persoanele juridice care activeaza in alt domeniu de activitate decat productia si distributia bauturilor racoritoare, dar care sunt interesate de scopul si obiectivele acesteia.  Ei nu detin drept de vot in Adunarea Generala a Asociatilor, in Comisiile/Comitetele si celelalte organisme ale Asociatiei in probleme legate exclusiv de industria bauturilor racoritoare.
Pasii pentru a deveni membru ANBR:
  • Sunteti de acord cu Statutul ANBR
  • Completati Formularul de inscriere
  • Formularul va fi transmis catre Consiliul Director
Formularul de inscriere urmeaza a fi supusa votului Adunarii Generale a ANBR
  • Adunarea generala anunta rezultatul votului. In cazul votului pozitiv, noul membru va dobandi toate drepturile si obligatiile decurgand din aceasta calitate.

Stiri ANBR

Comunicat de presa - modificarea si completarea Legii 249
Referitor la Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje și de modificare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu. (L420/2016)

Afla mai multe
Pozitia oficiala ANBR – Obezitate
Băuturile răcoritoare nu sunt responsabile pentru obezitate. Statisticile arată că băuturile răcoritoare contribuie cu mai puțin de 3% din calorii la dieta zilnică medie în Europa și aproape 30% din băuturile răcoritoare vândute în Europa nu conțin calorii sau au un conținut scăzut de calorii.

Afla mai multe
EFSA reconfirmă siguranța aspartamului
Încă o dată, o autoritate științifică recunoscută la nivel mondial a confirmat siguranța aspartamului. Asociația Națională pentru Băuturi Răcoritoare, membră a UNESDA (asociația europeană a băuturilor non-alcoolice) salută claritatea avizului EFSA și reasigurarea oferită consumatorilor.

Afla mai multe
Studiul Macquarie University din Sydney
Declarația Asociașiei Naționale pentru Băuturi Răcoritoare cu privire la studiul realizat de Macquarie University din Sydney potrivit căruia consumul regulat de băuturi carbogazoase poate avea efecte periculoase asupra creierului.

Afla mai multe
Studiul pubicat în Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention
Studiul pubicat în Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention nu demonstrează o legătură de cauzalitate între consumul de băuturi îndulcite cu zahăr și cancerul uterin.

Afla mai multe

Please publish modules in offcanvas position.