Economie circulară

Ambalajul are un rol important pentru industria băuturilor răcoritoare, fiind o componentă care nu ar trebui niciodată irosită. Ambalajele noastre pot fi colectate, sortate, dar și refolosite, devenind, astfel, o resursă extrem de importantă în mecanismul economiei circulare.


La nivel european, industria băuturilor răcoritoare întreprinde numeroase acțiuni pentru a obține circularitatea deplină și pentru a sprijini tranziția către o economie verde.

La începutul acestui an, UNESDA a lansat o nouă viziune pentru atingerea circularității depline până în 2030, industria băuturilor răcoritoare din Europa dorind să fie în continuare o parte a soluției pentru economia circulară.

Astfel, ANBR, ca membră UNESDA, susține obiectivele propuse, concentrate pe trei piloni de bază: colectare, reciclare, reutilizare.

În cifre, industria noastră se angajează ca până în 2025 să utilizeze ambalaje 100% reciclabile, iar sticlele PET vor fi compuse din 50% conținut reciclat. De asemenea, industria se angajează să colecteze peste 90% din ambalajele sale și să folosească ambalaje reutilizabile.

Obiectivul final al planului de acțiuni lansat de UNESDA în acest an este reprezentat de atingerea, până în 2030, a unui grad de 100% conținut reciclat și / sau regenerabil pentru ambalajele din PET, acolo unde este posibil din punct de vedere tehnic și economic. Aceste acțiuni contribuie direct la tranziția economiei circulare a UE și depășesc obiectivele UE stabilite inițial.

Pentru a duce putea atinge aceste obiective, industria derulează programe educaționale îndreptate cu precădere spre tineri.
Image

Contact

Asociația Națională pentru Băuturi Răcoritoare

E-mail: office@anbr.ro

Persoană de contact Director Executiv  –  Adelina Țînțariu  -  0736 901 240

Pentru solicitări de presă și proiectul UNCHAIN  -  Alin Iliescu  -  0725 932 333

Adresa: Str. Anton Pann, Nr. 21, Sector 3, 030795, București România

Telefon: 4021.33714.24

Fax: 4021.337.14.25

© 2023 ANBR