Media

     09 Iunie 2022   Comunicat de presa

tir bautura

​​Un studiu Deloitte România comandat de Asociația Națională pentru Băuturi Răcoritoare (ANBR) a analizat impactul economic, dar și social al industriei băuturilor răcoritoare din România. Despre ce înseamnă războiul din Ucraina și criza pandemică pentru industria băuturilor răcoritoare

 

 

     06 Iunie 2022  Anunt 

8alice nechita 002 1

Investiţiile realizate de industria băuturilor răcoritoare în perioada 2017-2020 au crescut producţia de bunuri şi servicii în economia românească cu 2.2 miliarde euro, echivalentul a 0.54% din producţia din 2020, arată un studiu realizat de Deloitte România şi comandat de Asociaţia Naţională pentru Băuturi Răcoritoare (ANBR).


     02 Iunie 2022   Comunicat de presa

tir bautura

Industria băuturilor răcoritoare a contribuit cu peste 3,65 miliarde euro la economia României în perioada 2017-2020, din care peste 1 miliard de euro valoare adăugată brută directă, potrivit unui amplu studiu realizat de Deloitte România

 

 

     31 mai 2022  Ringier Advertising 

8alice nechita 002 1

În perioada 2017-2020, industria băuturilor răcoritoare a susținut, în medie, anual, peste 70.000 de locuri de muncă, prin efect direct, indirect și indus. De asemenea, fiecare angajat din sectorul băuturilor răcoritoare a susținut, în medie, în acest interval, alte aproximativ 8,5 locuri de muncă similare în economia națională. Acestea sunt datele care au reieșit dintr-un studiu Deloitte România comandat de Asociația Națională pentru Băuturi Răcoritoare (ANBR).


     25 Ianuarie 2022  Autor 

8alice nechita 002 1

Sistemul de garanție-returnare (SGR), prin care recipientele vor adăuga 50 de bani la prețul produselor – sume care pot fi recuperate la returnarea în magazine – a făcut deja primii pași. În statele în care a fost implementat, sistemul a dus la reciclarea a 70, până la 95% din peturi.


     25 Ianuarie 2022  Autor Alina-Elena Vasiliu, Mara Rolea

tir bautura

Sistemul Garanţie-Returnare (SGR), care va pune bazele unui mod organizat de reciclare a recipientelor în care se vând băuturile răcoritoare şi berea, ar putea intra în vigoare în octombrie 2023.

 

     14 Decembrie 2021  Autor Laura-Georgiana Cioba

tir bautura

Acestea sunt doar o mică parte din ideile principale care stau la baza implementării unui sistem național optim de garanție-returnare și pe care reprezentanții Alianței Producătorilor de Băuturi mizează în vederea unei bune funcționări a acestuia pe viitor.

     24 Noiembrie 2021  Autori 

8alice nechita 002 1România are rate de reciclare mult sub cele necesare pentru a îndeplini țintele ambițioase stabilite de Uniunea Europeană până în 2025. Dar există soluții pentru a crește aceste cifre.


     14 Octombrie 2021  Autor Raluca Nicolae

tir bautura

Pentru a recupera garanția de 50 de bani, nu ai neapărat nevoie să prezinți bonul. Clienții vor primi garanția prin mai multe variante: fie cash, pe un voucher care va putea fi folosit la retailerul respectiv, fie printr-un card de fidelitate.

 

     31 Iulie 2021  Autor Dorin Oancea

tir bauturaAsociaţia Naţională pentru Băuturi Răcoritoare şi Asociaţia Berarii României solicită ajustarea restricţiilor de circulaţie impuse în această perioadă de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru a permite aprovizionarea cu răcoritoare sau bere.

 

     21 Iulie 2021  Autori G.B Miscellanea

8alice nechita 002 1Românii consideră că introducerea Sistemului Garanţie-Returnare (SGR) la nivel naţional va determina adoptarea unor obiceiuri mai responsabile în rândul populaţiei în ceea ce priveşte reciclarea ambalajelor de plastic, sticlă sau metal


     12 Iulie 2021  Autori Alina-Elena Vasiliu , Cristina Bellu

8alice nechita 002 1Industria producătoare de băuturi răcoritoare şi-a propus ca, în următorii patru ani, să ajungă în stadiul în care toate ambalajele folosite să fie reciclabile.


     8 Aprilie 2021  Autor Smile Media

tir bautura

Asociația Berarii României și Asociația Națională pentru Băuturi Răcoritoare s-au reunit în Alianța Producătorilor de Băuturi din România pentru a răspunde cerințelor legislației UE și ale țării noastre privind responsabilitatea extinsă a producătorului (REP) pentru industria băuturilor cu privire la introducerea unui sistem garanție-returnare (SGR) eficient în România.

 

     24 Noiembrie 2020  Autor Raluca Florescu

8alice nechita 002 1

Noul proiect de hotărâre de guvern (privind sistemul de garanție returnare n.r) pus săptămâna trecută în dezbatere publică  nu face decât să confirme că suntem determinați și noi, producătorii, alături de Guvernul României și de ministrul Mediului, să aducem discuțiile într-o zonă foarte concretă


     21 Octombrie 2020  Daniel Badea

8alice nechita 002 1

Noutăţi despre Sistemul Garanţie-Returnare, exemple de succes în reciclarea deşeurilor, dar şi despre cum funcţionează sistemul informatic de asigurare a trasabilităţii deşeurilor (SIATD) sunt subiecte ce vor fi abordate în cadrul Forumului de management şi reciclare a deşeurilor, organizat joi în format hibrid.


Contact

Asociația Națională pentru Băuturi Răcoritoare

E-mail: office@anbr.ro

 

© 2023 ANBR